Suroviny:
Kuracie prsia – podľa chuti
Čierne mleté korenie
Soľ
Bulgur (príprava podľa návodu)
Mladý hrášok
Mrkva
Mladá kukurica
Listový šalát podľa chuti
Olivový olej
Limetka/citrón
Postup:
Kuracie prsia umyjeme v studenej vode a osušíme čistou
handričkou, prípadne kuchynskými utierkami.
Priečnym rezom rozdelíme každé prso na 2 zhruba rovnaké časti. (Najlepší
spôsob je položiť prso na dosku, jemne pritlačiť plochou dlane a rezať veľkým
nožom popod dlaň. POZOR na prsty). Prsia posolíme, zatiaľ nekoreníme.
Na panvici si rozpálime olivový olej, na ktorý položíme prsia. (Olej
musí byť rozpálený aby sa póry mäsa čo najskôr uzavreli a mäso nebolo
suché, ale udržalo si šťavu. Ak je olej studený mäso vpije olej a bude mastné)
. Na panvicu sa nesnažíme za každú cenu narvať všetko mäso. Mäso asi po minúte
otočíme na druhú stranu a posypeme čiernym mletým korením. Po asi minúte –
dvoch prsia odoberieme z panvice.
Šalát:
Zeleninu umyjeme a nakrájame priečne na väčšie kusy. Pokiaľ používame
mrkvu, odporúčam tenké kúsky, s veľkou plochou. Listovú zeleninu stačí
natrhať. Pridáme kvapku olivového oleja a šťavu z cca polovice menšieho
citrónu/ limetky. Podľa chuti môžeme pridať MALÉ množstvo čierneho korenia, ale
len tak, aby sme neprebili chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára