nedeľa 20. septembra 2015

Kuracie prsia so zeleninou a bulgurom


Suroviny:

Kuracie prsia – podľa chuti
Čierne mleté korenie
Soľ
Bulgur (príprava podľa návodu)
Mladý hrášok
Mrkva
Mladá kukurica
Listový šalát podľa chuti
Olivový olej
Limetka/citrón

Postup:

Kuracie prsia umyjeme v studenej vode a osušíme čistou handričkou, prípadne kuchynskými utierkami.
Priečnym rezom rozdelíme každé prso na 2 zhruba rovnaké časti. (Najlepší spôsob je položiť prso na dosku, jemne pritlačiť plochou dlane a rezať veľkým nožom popod dlaň. POZOR na prsty). Prsia posolíme, zatiaľ nekoreníme.
Na panvici si rozpálime olivový olej, na ktorý položíme prsia. (Olej musí byť rozpálený aby sa póry mäsa čo najskôr uzavreli a mäso nebolo suché, ale udržalo si šťavu. Ak je olej studený mäso vpije olej a bude mastné) . Na panvicu sa nesnažíme za každú cenu narvať všetko mäso. Mäso asi po minúte otočíme na druhú stranu a posypeme čiernym mletým korením. Po asi minúte – dvoch prsia odoberieme z panvice.

Šalát:

Zeleninu umyjeme a nakrájame priečne na väčšie kusy. Pokiaľ používame mrkvu, odporúčam tenké kúsky, s veľkou plochou. Listovú zeleninu stačí natrhať. Pridáme kvapku olivového oleja a šťavu z cca polovice menšieho citrónu/ limetky. Podľa chuti môžeme pridať MALÉ množstvo čierneho korenia, ale len tak, aby sme neprebili chuť.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára